17. aprill 2014

Kaubandusest: Elu ja töö Soomes, 11. osa

Niisiis sai mõnel päeval peale tööd tutvutud Helsingi kaubandusega. Eesmärgiks oli leida sobivad ekraanikiled mobiiltelefonile ja tagavara aku. 

Ootamatult kujunes selle eesmärgi täitmine päris keeruliseks.

Selgituseks niipalju, et kasutame liinibussiga liine teenendades kas mobiiltelefoni või siis tahvelarvutit ning vastavat Android app- i. 

Seda ikka selleks, et juhtumisi bussiga liinilt ei eksiks. Kui see viimane peaks reisijatega bussiga sõites juhtuma pole see just kõige parem näitaja...

Probleemike seisneb siin selles, et mitte igas bussis ei ole võimalik bussijuhil elektroonilisi abivahendeid laadida, kuna vastavad pistikud lihtsalt puuduvad. 

Üle poole päeva aga meie abiseadmete akud vastu ei pea. Seega lisaaku vajadus on ilmne ja selge.

Käidud sai läbi nii mõnigi suurem kauplus Helsingi kesklinnas aga soovitud tooteid võtta polnud kuskilt. 

Soovitati ühe teatud firma esinduspoodi sammud seada, milline Helsingi raudteejaama vastas asub.

 Üllatus, üllatus aga sealtki polnud soovitud tooteid müügil. 

Hea vähemalt see, et lubati kuskilt Euroopa laost kaup ära tellida ja kui tellitu kohal on siis mulle telefoni teel sõnum saata. 2...3 päeva pidi see kõik aega võtma. 

Arvestame, et Soomes järgneval neljal päeval pühade tõttu poed enamusjaolt ei tööta välja arvatud laupäev.
Seega järgmisel nädalal on alles tellitud jubinaid oodata.

Vaatasin sama kauba saadavust Tallinnas mõnes poes ja seal kõik vajalik kohe poes olemas. Sama keeruline lugu oli mobiiltelefoni kinnituse leidmine autosse, milline vidin autoklaasile kinnitub (meil siis bussis). 

Sihiks oli see, et mitte kohe 50 eur sellest vidinast maksta, mida üks kindel mobiilide tootja soovis ja tahtis. 

Selle firma toodete nimetus algab Sam... tähtedega.... Siiski Kamppi kaubanduskeskuse ühest poekesest õnnestus seesamune kinnitus vähem kui 20 eur eest saada aga raske oli selle ülesande täitmine.

Sellesamuse Sam... firmakaupluse müüja (muideks Aafrika mandrilt pärit noormees paistis olevat) proovis mulle ka omalt poolt mõnda mobiilitelefoni paketi nn pähe määrida aga kui kuulis millist telefoni paketti ma kasutan (Huippu) siis loobus sellest soovist kohe. 

Enam soodsamat Sonera mobiiltelefoni paketti+ internet annab siinmail ikka otsida. Igatahes oli noormees väga üllatunud, sest ta ei osanud arvata et mul sellist telefoni paketti on võimalik kasutada. Nii et suutsin kedagi ometigi täna üllatada.

Kokkuvõtvalt võib väita, et vähemalt Kamppi kaubanduskeskuse, Sellu kaubanduskeskuse, Verkkokauppa ja Itäkeskuse poodidega saime hea pildi ette, et mida ja kus.


Tänu Endi T suurele abile ja toele on nüüd mul magamistoas olemas lai voodi koos mitmete ülestikuste madratsitega. 

Magamine on nüüd hoopis mugavam ja uni hää, sest pole enam vana voodi vedrusid öösel ribikontide vahele tungimas. 

Endi tõi oma autoga voodi meie elamiskohta ära, mille üle saan siinjuures ainult suured tänusõnad edastada. Häid inimesi on ikka meie ümber piisavalt.

Kellegil jääb midagi üle ja samas oli meil just seda asja vaja. Pole ju vaja osta uusi asju, sest ka pruugitud ja korras tarbeesemed ajavad kenasti asja ära. 

Hea on kasutada märksõna - taaskasutus.

Tulevate lihavõttepühade ajal jätkub veel edasi bussiliinide õppimine, milleks tuleb ettevõtte bussipargist hommikul liinibuss võtta ja siis kas üksi või kaksi liine läbi sõitma asuda. 

Praegu on seda aega veel teha, sest edaspidi on ilmad juba soojenevad ja kõik muu tegevus siin võtab juba vaba aja ära.

Homme siis pole vaja õnneks öösel kella 3 või 4 paiku üles tõusta, et bussirooli asuda. Saab rahulikult puhata ja siis end hommikul bussiparki sättida.