15. september 2012

Kaiu RT Cup VII - võistluspäev

Kaiu RT Cup VII Kaiu lasketiirus 15.09.2012

Võistlus toimus Kaiu lasketiirus seitsmendat korda ja seega võib julgesti öelda, et tegu on traditsioonilist laadi ettevõtmisega Eesti laskespordis jooksva metssea laskmises.

Kaiu RT Cup korraldajateks on olnud võistluse algusajast peale Soome jooksva metssea laskurid eesotsas Vesa- Matti Sallinen`i, Matti Suoranta`a ja Håkan Mansner`iga. Håkan sellel aastal võistlusele Kaiu kahjuks sõita ei saanud.

Soome sealaskurid rahastavad ise Kaiu RT Cup võistluse auhindade ostmist ja kogu üritus on kõigile laskesportlastele tasuta st stardimaksu ei ole kehtestatud. Niipalju siis alustuseks võistluse korraldusest.

Heameel on siinjuures kohe alustuseks tõdeda, et seekord said Kaiu tulla võistlema suurem osa meie jooksva metssea laskuritest (laskedistants 50m).

Kohale tulid sealaskurid nii Elvast, kui ka Juri Sizonenko Narvast. Need siis kaugemad punktid, kust rahvas kohale Kaiu sõitis ja ei`p pidanud nad seda mitte paljuks ühise koosvõistlemise- ühisürituse nimel teha. Väga ilus.

Jarmo Pyyhtiä (Soome) ja tagaplaanil Jaanus Mugu
Niivõrd suure osavõtjate arvuga sportlaskmise jooksva metssea laskevõistlust annab ikka meie minevikust otsida.
Ehk nn õndsal ENSV ajal 1980- ndatel aastatel, kui riigikord oli siis suuresti teist laadi, nägime sellise osavõtjate arvuga jooksva metssea laskevõistusi Elvas Eesti Meistrivõistluste aegu.

See kõik oli aga väga-väga ammu nii nagu paljud teist seda kindlasti ka mäletavad.

Alustasime võistlust Kaiu tiirus meie jaoks erandlikult vara kell 09.00. Põhjus väga lihtne.

Võistlejaid tuli kokku kakskümmend ja et kõik ikka kenasti ühe päevaga saaksid oma tulemuse kirja tuligi nii vara võistlusega alustada.

Etteruttavalt öeldes juba, et me saime selle ülesandega kenasti toime tuldud.

Võistluse peakohtunik oli Endel Kaasiku.

Nii nagu alati Kaiu võistluste aegu on Endel Kaasiku poolt kõik võistlusteks tipp- topp korras ja Kaiu lasketiirus on võistlemine alati üks suur positiivne elamus omaette tänu igati tasemel võistluskorraldusele.

Matti Suoranta (Soome)
Nii nagu kenaks tavaks on juba saanud, pakkus Endel Kaasiku võistlejatele ka lõunaks suppi. Võistluspäev oli väga pikk ja viimane võistleja lõpetas oma võistluse kell pool seitse õhtul, mistõttu tuligi vahepeal tugevat kehakinnitust nõutada.

Võistlus kulges väga sujuvalt ja heas tempos. Kaiu lasketiiru jooksva metssea ja Megalink tulemuste arvestamise süsteemid töötasid terve päeva jooksul laitmatult.

Pealtvaatajad said kuvarilt võistluse käiku on- line jälgida
Soome sealaskurid näitasid väga häid võistlustulemusi, mida oligi juba ette arvata. Parima tulemuse lasi välja Vesa- Matti Salline 568 punktiga ja Matti Suoranta kaotas Vesa`le vaid ühe punktiga ning jäi teisele kohale.
Meie sealaskuritest hoolitses parima tulemuse eest Juri Sizonenko 546 punktiga.

Vesa- Matti Sallinen (Soome)
Veteranlaskurite võistlusklassis (1966 sündinud ja vanemad) võitis Alar Heinsaar 517 punktiga. Alar`ile järgnesid Toomas Hallik ja Väino Eller.

Alar Heinsaar
Kolmele paremale JM laskurile meeste võistlusklassis ja JM veteranlaskurile olid Soome sealaskurid välja pannud omalt poolt kenad keraamilised auhinnad.

Jooksva metssealaskurite maavõistluse Soome - Eesti võitsid ka sellel aastal Soome laskurid nii nagu ka eelmistel kordadel.
Soome võidukas jooksva metssea laskurite meekond
Jukka- Pekka Jokela, Matti Suoranta, Jarmo Pyyhtiä (Soome)
Pildid võistlusest on nähtavad siit.


Võistluse sponsor oli Lapua.

Auhinnad
Sponsored by Lapua