2. september 2012

Boris Niineoru II memoriaalvõistlused

01- 02. september 2012 toimusid Männiku lasketiirus Boris Niineoru II memoriaalvõistlused.
Laupäeval viisime läbi B. Niineoru II memoriaalvõistluse raames ka jooksva metssea ja põdralaskmise võistulaskmised.

Võistlejaid oli kohal parasjagu, kui arvestada asjaoluga et jooksva metssea laskureid meil laskealaga tegelemas just eriti palju ei ole.

Ilm oli vägagi sügiseselt vihmane ja jahe terve võistluspäeva jooksul. Kes aga kohale laskuritest tulid said kindlasti positiivse emotsiooni osaliseks kehva ilma kiuste.
Õnn oli meie poolel ka seekord, sest saime kasutada mõlemat Männiku lasketiiru JM töökorras laskeseadet korraga.

Tõsi, tuleb tunnistada fakti et tekkisid mõningad probleemid seoses pidevalt sadava vihmaga, sest JM laskeseadmed ei`p tahtnud päris mitte nii tööd teha kui nad projekteeritud ja ehitatud on.

Kõrvalepõikena teemast olgu siin vaid mainitud tänu Arles`e eestvedamisele Männiku JM 50m tiiru märkide alale ehitatud varikatuse ja videosüsteemide ehituse vajalikus. Vihmasele ilmale vaatamata töötasid JM lasketiiru videosüsteemid ilma igasuguste tõrgeteta.

Lühidalt laupäevasest võistlusest.
Põdralaskmises oli heas laskehoos Elmet, kes lasi välja isikliku rekordi ja ka muidugi seejuures hooaja parema võistlustulemuse selles laskeharjutuses.

Elmet on selle laskevõistluste suvise hooajaga saanud juurde tublisti enesekindlust. Paranenud on tema lasketehnika jooksva metssea laskeharjutuse laskmisel (sh ka liikuva märgi laskmisel õhkrelvast). Sihikindel töö eesmärgi nimel ja Elmet`i tulemused paranevad kindlasti veelgi.

Teisalt oli sealaskurite eesmärgid suuremad, kui võistluste lõpptulemuste protokoll seda numbritena kajastab.
Heameel on siinjuures tõdeda, et meil riigis on vabapüstoli laskmine jällegi populaarsust kogumas ja seda kindlasti Peeter Puio jõupingutustele laskeala edendamisel.

Boris Niineoru II memoriaalvõistlusel vabapüstoli laskevõistlusel osales 18 laskesportlast sh ka üks MäLK naislaskur.

Reaalsus on see, et ainuke naisvõistleja Heili Johanson oleks üldarvestuses lastes saavutanud antud võistlusel vabapüstoli laskevõistlusel II koha!

Meie meestel, vabapüstoli laskuritel on sellele faktile vaadates ehk käes mõningane mõttehetk tulevikus eesmärkide püstitamisel. Samas sport on sport ja võidavad parimad.

Igati lugupidamist vääriv on staazikate laskeveteranide- treenerite osalus nii püssi kui püstolilaskmise võistlustel. Meie noortel laskesportlastel on kellest eeskuju võtta kui vaid tahmist oleks...

Pühapäeval võistlesime ka Boris Niineoru II memoriaalvõistlusel õhupüstoli laskmises. Osa laskureid kes vaid soovisid said seda juba ka eelmisel päeval teha, sest peamine on ikka osavõtt võistlusest - et luua kõigile võistlemise võimalus just temale sobival ajal.

Vaatamata suvisele õhkrelvadest võistlemise pausile olid võistlustulemused õhupüstolist laskmisel heast klassist ja paremad laskurid lasid välja ka I järgu. Igati tubli saavutus.

Järgmiseks aastaks jääb teostada sellelt võistluselt kõlama jäänud mõte, et 2013 aasta Boris Niineoru III memoriaalvõistlus toimub juba eraldi võistlusena, mitte koos Harjumaa lahtiste meistrivõistlustega nagu sellel aastal. Vähemalt üritame seda nii korraldada.

Kõikide laskealade võistlustulemused on MäLK kodulehel kenasti nähtaval.