28. november 2013

Kaiu Open 2013 (10RT)

Kaiu Open toimus 22.11- 24.11.2013. Võistluspaigaks Kaiu lasketiir.

Võistluse formaat oli sellel aastal erinev eelmisest aastast.

Kõik laskesportlased, kes võistlesid said seda teha kolm korda igas laskeharjutuses, kusjuures kõik võistlustulemused läksid ka võistluste protokolli kirja.

Õhupüstoli laskevõistlusel oli võistlejaid omajagu. Sealhulgas võistles kaasa Heikki Lipsanen (JuvA) Soomest.

Heikki oli Kaius võistlemas antud võistlusel teist aastat järjest ja tegi seda eduga võites kaks õhupüstoli võistluse starti vanuseklassis M60.

Heikki Lipsanen koos abikaasaga Kaiu lasketiirus (pilt 2012)
Õhupüstoli võistluse võitis Rain Raidna (KJSK) tulemusega 564 punkti.

Sama punktisummaga jäi teisele kohale Tarmo Tui (KL MäLK).

Rain Raidna (KJSK)
Liikuva märgi, metsise ja põdralaskmise ja ÕSS laskmisel võistles kaasa kokku neli võistlejat. Kõik liikuva märgi võistlejad esindasid laskespordiklubi KL MäLK.

Heas laskevormis oli Kaiu liikuva märgi laskevõistlusel Toomas Hallik. Isiklikud rekordid jäid küll seekord püstitamata, kuid Toomas`e laskmisel oli kindlust ja lasketehnika oli liikuva märgi laskmisel heal tasemel.


Paremate tulemuste laskmine liikuva märgi võistlusel jäi seekord Toomas`el veel igas seerias lastud mõne kehvema lasu taha kinni, kuid järgmisel võistlusel läheb juba palju paremini.

Elmet Orasson lasi välja õhupüstoli võistlusel liikuva märgi laskurile sobiva võistlustulemuse 534 punktiga.

Ka liikuva märgi laskmisel läks Elmet`il päris hästi ja võistlustulemused jõudsid tal põhiharjutuses 30+ 30 lasku 500 punkti kanti.

Alar Heinsaar võitis õhupüsssist laskmisel liikuva märgi põdralaskmise võistluse tulemusega 184 punkti.

Enda laskmisest niipalju, et metisise ja ÕSS laskmine läks üllatavalt hästi. Laskekindlus oli hea, relv seisis vasakul käel kui kiviseinal, mille kõige tulemusena sai lastud ka metsiselaskmises isiklik rekord 192 punkti.

ÕSS laskmine läks mul samuti hästi ja tuli ka max tulemustega võistlusseeriaid (200 punkti). Liikuva märgi laskmine kulges mul Kaiu võistlusel vahelduva eduga.

Oli head oli halba, kuid nn lonkava lasketehnikaga õnnestus vaid üks liikuva märgi laskevõistlus 30+30 lasku tulemusega 538 punkti.

Õhupüstoli võistlusel lasin paremaks tulemuseks 533 punkti, millega võib ka hetkeseisu arvestades rahule jääda.

Kahe ja poole päevane pikk võistlemine oli väsitav nii hingeliselt, vaimselt kui väheke ka füüsiliselt. Viimast just pühapäevasel päeval st kolmandal võistluspäeval.

Reedesel päeval lasime võistlust kella 20.00- ni. Laupäeval võistlesime alates kella 08.30 - 19.00- ni. Pühapäeval algas võistluspäev kell 09.00 ja lõppes õhtul pimeduse tuleku ja kojusõiduga.

Näikeks laupäevasel võistluspäeval lasime kolmekesi liikuva märgi võistlusel kokku 1300 lasku (liikuv märk+ põdralaskmine).

See tähendab seda, et iga võistleja sai LM võistlusel laupäeval laskeharjutused 30+30, 20+20mix ja 10+10 lasku põdralaskmist vähemalt kolm korda läbi lasta.

Kes võistlejatest pidas antud maratonlaskevõistlusele paremini vastu, kes jällegi väsis kiiremini. Mõlemal juhul oli see võistlus võistlejatele omaette elamus ja kogemus üheskoos. Hea ja värskendav kogemus seejuures.

Samuti osalesid paljud laskurid võistlusel ainult ühel päeval, milline võimalus oli ka täiesti olemas.

Kaiu tiirus hoolitses Endel Kaasiku igati võistlejate heaolu eest. Endel pakkus igal võistluspäeval võistlejatele lõunaks sooja sööki. Kes soovis sai ka Kaiu uuest avatud poest omale söögipoolist juurde tuua.

Kaiu Open mitmepäevase võistlemisega meenuvad mulle seejuures 30. aastat tagasi läbiviidavad mitmenädalased laskespordilaagrid.

Treeninglaagrid,  milliste läbiviimist tänapäeval vaevalt enam teoks saab teha aga nädalavahetuse laskespordiga ja laskespordi sees ise olles on küll võimalik hea tahtmise korral teostada.

Kaiu Open 2013 oli selles vallas väga hea näide.

Kokkuvõtvalt võib nentida sellisel moel kahel- kolmel päeval läbiviidava laskevõistluse formaadi kasulikkust igal juhul ja kõigile laskesportlastele, kes sellisel võistlusel võistelda soovivad.