3. veebruar 2013

Kaiu Laskurklubi III meistrivõistlused

Heameel on mul kohe alustuseks tõdeda, et juba kolmandat aastat järjest toimusid Kaiu Laskurklubi meistrivõistlused õhkrelvadest laskmises.

Võistluse kavas oli juba traditsiooniliselt:
  • liikuva märgi laskmine nii 30+30 kui ka 20+20MIX laskeharjutustega
  • põdra ja metsiselaskmine õhkrelvadest
  • ÕSS- õhkrelvadest seisvate siluettide laskmine ja õhupüstoli laskmine
ÕSS laskeharjutuse puhul on siis tegemist VSS analoogse laskeharjutusega vaid selle vahega, et ÕSS puhul lastakse õhupüssist.


Kaiu lasketiiru tulid võistlema ja head seltskonda nautima lootusetult ja parandamatult laskespordi pisikust nakatunud laskurid. Õnneks tulijaid jätkus ja võistlusega sai kohe alustatud hea hooga.

Õhupüssid, optilised sihikud ja laskevarustus on meil maailma parimal võimalikul tasemel
Nii nagu Kaiu laskespordivõistlustel tavaks on saanud valitseb nendel võistlustel alati väga sõbralik õhkkond.
Sellistes laskespordi jaoks positiivselt viljastavates tingimustes on ka laskesportlastel hea võistelda ning omi paremaid võistlustulemusi näidata kasvõi mitme võistluspäeva vältel.

Võistluse käigus püstitati sellest johtuvalt ka rida uusi isiklike rekordeid ja hooaja parimaid võistlustulemusi.

Kaiu võistlusele olen ka alati kutsunud võistlema field- target laskesportlasi ENFTA- st eesotsas ENFTA presidendi ja vaimse juhi ning aktiivse laskesportlase Kaidu Jalaka`ga.

Metsise ja ÕSS laskevõistlused on igati sobivad ja laskemeisterlikust arendavad laskeharjutused field- target laskesportlastele. Seda siis võistlemiseks nii PCP kui ka vedruõhupüssidest.

Sellelaadne koos laskmine on field- target- i laskeportlastega juba mõnda aega kestnud ja kindlasti jätkame seda ka edaspidi. Huvi on ju selgelt olemas.

Kaidu Jalakas
ENFTA president ja aktiivne field- target`i laskesportlane
Kaiu võistlus oli üheks Euroopa Meistrivõistluste eelseks kontrollvõistluseks õhkrelvadest laskmises ja seda just MäLK liikuva märgi laskesportlasele Jaanus Mugu`le.

Nimetatud suurvõistluse eelseid kontrollvõistluseid on veel veebruarikuu jooksul meil tulemas Männiku lasketiirus.

Kaiu võistlusel said laskesportlased ühte laskeharjutust kuni kolm korda läbi lasta ja seejuures kõik lastud võistlustulemused läksid ka võistluste protokollidesse kirja ametlike tulemustena.

Paljud laskesportlased kasutasid sellist pakutud meeldivat võimalust ja lasidki kolm korda osad laskeharjutustest läbi.

Jaanus Mugu
Jaanus Mugu uut Nickel AG 4x suurendusega valgustatud tulpadega optilist sihikut Nickel 4x36 CQ RTL said kõik kohapeal katsuda ja vaadata.

Oli ka mida uudistada, sest uuelaadse korpusega seda tüüpi 4x suurendusega optilisi sihikuid hakati selle aasta algusest alles Nickel AG poolt tootma.

Jaanus`e poolt ostetud Nickel AG 4x suurendusega optiline sihik Nickel 4x36 CQ RTL on esimene omataoliste seas, milline on Eestimaale ostetud.

Jaanus Mugu
Jaanus`e üks sponsoritest on ABC Motors
Võistlustulemustest.

On vaid rõõm siinjuures kirjutada, et Jaanus Mugu püstitas liikuva märgi laskeharjutuses 30+30 lasku kohe uue optilise sihikuga võisteldes isikliku rekordi 551 punktiga. Suurepärane tulemus!

Sellise võistlustulemuse poole peavad püüdlema kõik meie liikuva märgi laskurid.
Samuti läks Jaanus`el hästi vahelduva kiirusega liikuva märgi laskeharjutuse laskmine.

Selline edu Jaanus Mugu poolt annab ka motivatsiooni ja innustust ka teistele meie liikuva märgi laskuritele laskealalaga edasiseks tegelemiseks ning oma tulemuste parandamiseks.

Õhupüstoli võistluse võitis Arles Taal 561 punktiga.

Metsise ja põdralaskmiste laskevõistlustel püstitati jällegi  rohkelt isiklike tippmarke ja parandati igati omi eelnevaid võistlustulemusi antud laskeharjutustes.

ÕSS laskevõistluse võitis meeste võistlusklassis maksimaalse 200 punktiga Arles Taal.

Kõigil võistlustel pole kahjuks võimalik maksimaalselt hetke laskevormi realiseerida ilusaks võistlustulemuseks.

Mõnikord tuleb paratamatult ka võistlustulemustes kaotada, et osata hinnata edaspidiseid võite.

Võrreldes eelmise metsiselaskmise ja ÕSS võistlusega parandasid oma tulemusi ka tublisti TFTC field- target`i laskesportlased Heli Jalakas (pildil) ja Kaidu Jalakas.

Heli Jalakas võitis ka metsiselaskmise võistluses esikoha naiste vanuseklassis.
Õnne võidu puhul!

Heli Jalakas - TFTC
Samaaegselt Kaiu Laskurklubi III meistrivõistlustega toimusid ka Eesti veteranlaskurite meistrivõistlused liikuva märgi laskmises.

Siin lasi välja oma isikliku rekordi laskeharjutuses 30+30 lasku Alar Heinsaar ja autasuks III koht.

Alar Heinsaar
Võistluste kokkuvõtteks võib heal meelel kirja panna, et Kaiu võistluse organiseerimine Endel Kaasiku poolt oli igati ladus nii nagu alati.

Võistlejatele pakuti mõlemal võistluspäeval Kaiu lasketiirus väga maitsvat suppi, mida just väga sageli Eesti laskevõistlustel ei tehta...

Heli Jalakas ja Kaidu Jalakas
TFTC
Pika võistluse lõpuks oli kaetud Kaiu lasketiirus rikkalik auhinnalaud, millelt jagus auhindu kõigile tublimatest tublimatele laskesprotlastele, kes Kaiu Laskurklubi III meistrivõistlustel võistlesid.



Suured tänud võistlejatele ja võistluse kohtunikele.

Kohtume juba järgmistel Kaiu laskevõistlustel.